FocusX

"En storlek passar alla" låter som en dålig affär inom de flesta branscher. Men inte inom metrologi. Tänk dig ett system som löser alla dina mätuppgifter - ett system som mäter dimension, position, form & ytjämnhet med en optisk sensor. FocusX är den mest mångsidiga enheten i sin kategori, inte bara med avseende på olika uppgifter utan även med avseende på branscher. Medicinteknik, rymdteknik, fordonsindustri, mikro- och precisionsproduktion eller verktygstillverkning är bara några branscher med metrologikrav som focusX är perfekt utrustad för.

Beskrivning

Den stora fördelen med optisk mätning jämfört med taktil teknologi är att den fungerar beröringsfritt, medan taktila system måste skanna komponenternas yta med beröring. Hur fungerar då visningen från olika vinklar om provet inte berörs? 

"Högprecisions rotering- och tiltaxlar säkerställer att de olika perspektiven kan användas. De genererade 3D-dataseten möjliggör sedan mätning av kontur och form, samt avvikelser," säger Urban Muras, VD Bruker Alicona. Beröringsfri mätning spelar en särskild roll inom känsliga branscher som medicinteknik tex. Ytan på en komponent utgör här en ytterligare utmaning. Implantat eller proteser karakteriseras ofta av branta flanker, komplexa former och inte minst, högglansiga ytor. Men FocusX fastställer dimensioner, position, form och ytjämnhet hos delarna på ett automatiserat, spårbart och upprepningsbart sätt. Och allt detta är självklart beröringsfritt.


ISO-Kompatibel ytjämnhet utan expertkunskap

Ytjämnhet har en betydande roll inom medicintekniken då ytan är avgörande för acceptansen av ett implantat. Dock är medicinteknik inte den enda branschen som betonar ytjämnhet inom kvalitetskontroll. Detta beror på att ytjämnheten inte bara starkt påverkar utseendet och känslan av komponenterna, utan även deras funktionalitet. Även om det kan verka föråldrat så använder många företag förtfarande taktil profil-mätning eftersom det är väl beprövat och verkar enklare till en början. För första gången möjliggör dock FocusX för användare att utföra ISO-kompatibla ytjämnhetsmätningar med bara några få klick. Ytjämnhetsmätningen är designad för att vara särskilt användarvänlig och enkel att hantera. En pålitlig, noggrann och exakt ytjämhetsmätning kan utföras utan behov av expertkunskap.


Snabbare resultat

"Mättekniken måste anpassa sig till produktionen och inte tvärtom" säger Urban Muraus och förklarar varför snabbhet också spelar roll. Även inom optisk metrologi får högupplösta representationer av geometri inte ta timmar. Därför levererar FocusX miljontals mätpunkter inom några sekunder och erbjuder möjligheten att automatisera alla mätuppgifter. "Detta gör FocusX till den snabbaste mätanordningen i sin precisionsklass", tillägger Urban


Oslagbart paket

FocusX är utrustad med Advanced Focus-Variation-teknologi, som först lanserades på marknaden med Bruker Alicona µCMM. Detta är särskilt lämpligt för mätningar på extremt släta ytor och är också snabbare än den tidigare Focus-Variation-teknologin. FocusX gör nu denna teknologi tillgänglig för en bredare publik, eftersom enheten erbjuder ett oslagbart pris-prestandaförhållande. Som ett resultat blir optisk 3D-precisionsmätning plötsligt också ett ämne för företag som tidigare endast har gjort otillräckligt bruk av taktila enheter.


För mer information samt presentation, vänligen kontakta oss

produktbild

1st

Din vara är tillagd i kundvagnen